Hiljamerian tarina

Hei, olen Merja ja toivotan sinut lämmöllä tervetulleeksi nauttimaan Hiljamerian palveluista.

Hiljameria on oma, pieni yritykseni, joka aloitti toimintansa jo opiskeluaikoinani. Hiljamerian hoitohuone avautui Riihimäen keskustaan elokuussa 2022, ja säännölliset ryhmäliikuntatunnit Hiljamerian tiloissa alkoivat helmikuussa 2023.

Valmistuin shiatsuhoitajaksi Frantsilasta Petri Laurikan ja Virpa Raipala-Cormierin ohjauksessa kesällä 2022. Myöhemmin samana vuonna opiskelin myös intialaisen päähieronnan tekniikat. Asahi Nordic -ohjaajaksi valmistuin helmikuussa 2023 Maarit Lintukorven, Ilpo Jalamon ja Yrjö Mähösen kouluttamana.

Shiatsusta löytyy erilaisia tyylisuuntia; edustamani tyyli on hidasta ja rauhoittavaa Yin-shiatsua. Tämän tyylin Suomeen toi Frantsilan Virpi Raipala-Cormier 1980-luvulla.

Asahi Nordic korostaa asahin merkitystä osana kaikkien suomalaisten terveyttä. Se tukeutuu tutkittuun tietoon liikunnan vaikutuksista terveyteen.

Nimi Hiljameria voi synnyttää monia mielikuvia, ja jokainen niistä on ihan yhtä sallittu ja oikein. Itse ajattelen, että Hiljameria on se kokemus, jonka asiakas hoidossani saa: lempeä kosketus ja siitä seuraava tyyni, hyvä olo. Hilja-nimellä on yhteys paitsi sukuni tarinaan myös riihimäkeläiseen luontaishoitola-historiaan ja toki se viittaa myös hoitohuoneella vallitsevaan rauhaan, ja Meria on muunnos omasta nimestäni.

Nähdään hoitohuoneella!