Hyvä tietää

Hoitotila

Teen shiatsuhoitoja kotonani. Valitettavasti hoitotila ei ole esteetön. Huomioi myös, että samassa taloudessa asuu koira. En voi taata täysin eläinpölytöntä hoitoa. Saapuessasi koira on suljettu eri huoneeseen koiraportin taakse – sitä ei siis välttämättä tarvitse kohdata.

Ennen hoitoa

Varmistathan, että sinulla ei ole hoitoa estäviä terveydellisiä syitä. Lue lisää hoidon esteistä. Mikäli sairastut, voit siirtää aikaasi veloituksetta. Ole siis yhteydessä ajoissa!

Jätä ruokailun ja hoidon väliin riittävästi aikaa. Hoidon aikana sekä istut että makaat patjalla lattialla (tuolishiatsu tehdään tuolilla istuen). Liian täydellä vatsalla hoito saattaa tuntua tukalalta.

Saavu hoitoon täsmällisesti, korkeintaan 10 minuuttia ennen omaa aikaasi. Kotonani ei ole erillistä odotustilaa, ja ovet ovat lukossa hoitojen ajan.

Vaatetus

Pukeudu rentoihin ja joustaviin (mielellään luonnonkuituisiin) vaatteisiin, joissa on pitkät lahkeet ja hihat, mutta ei huppua tai korkeaa kaulusta. Shiatsuun tullessasi varaudu myös riittävän löysillä sukilla, jotka hoitaja voi tarvittaessa riisua. Jos tykkäät käyttää villasukkia, ota toki omat sukat mukaan.

Shiatsuhoito tehdään pääasiassa vaatteiden päältä. Halutessasi jalkaterät ja vatsa voidaan käsitellä paljaalle iholle. Kaula-, korva- ja rannekorut sekä sormukset ja kello on hyvä riisua ennen hoitoa. Myös silmälasit jätetään sivuun hoidon ajaksi.

Mikäli olet varannut ajan kuivakuppaukseen tai moksaukseen, kiinnitä huomiota vaatteiden helppoon riisuttavuuteen. Kuppaus/moksaus tehdään aina paljaalle iholle.

Hoitohuoneella on mahdollisuus vaihtaa vaatteet ennen hoidon aloitusta.

Hoidon jälkeen

Muista juoda riittävästi vettä. Pidä itsesi lämpimänä ja ota rauhallisesti. En suosittele raskasta liikuntaa hoitopäivänä.